- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Den här rätten hittade jag på med det jag kunde hitta i kylskåpet. Det som är så bra med den här rätten är att man egentligen kan blanda ner vad som helst i ricottan, bara fantasin sätter gränser!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Börja med att rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna och lägg åt sidan.
- Skölj spenaten noga, fräs den tillsammans med salvian snabbt i en klick smör och lägg ner i en bunke. Tillsätt finhackad vitlök, ricotta och strimlad persilja. Salta och peppra. Blanda.
- Strimla skinkan och skiva tomaterna.
- Bechamelsås:
(Jag är inte helt säker på måtten här, jag ser mer på konsistensen och häller i mer mjölk om det behövs. Men det ska vara som en tjock sås.)
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Rör ut mjölet med en visp och rör ner mjölken. Låt koka upp. Tillsätt äggulan och osten, salta och peppra och ställ kastrullen åt sidan.
- Smörj en form (ca 15X25 cm) med lite olivolja. Börja med ett tunt lager bechamelsås. Bre sedan ut ett lager av ricottablandningen, lägg på några tomatskivor och strö över lite strimlad skinka och pumpakärnor och lägg sist på lasagneplattor. Upprepa detta 3 ggr. Se till att du har bechamelsås kvar så du kan täcka de sista lasagneplattorna på toppen.
Strö över riven ost och grädda i ugnen i ca 30 minuter, eller till plattorna är mjuka.
- Servera med en god sallad.
Publicerat den
21 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
en variant av vad jag gör här hemma! ska testa din variant vid nästa tillfälle!
Gott, men vart ska pumpakärnorna?