- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Underbar krämig lasagne med tacosmak. Måste provas.
Instruktioner
- Stek köttfärsen tills den nästan är genomstekt. Häll i hackad lök och vitlök.
När allt är genomstekt så krydda med salt, peppar, basilika och tacokrydda. Rör om och häll sedan i de skalade tomaterna och tomatpurén.
- Ha sänder i tomaterna med tex en potatiskrossare. Det går även jättebra att ha vanliga krossade tomater. Det blir bara lite rinnigare med det.
- Lägg till sist i buljongtärningen och vänta tills den är smält.
- Ostsås:
Koka upp mjölken med mjöl, salt och peppar.
- När såsen börjar bli tjock så häller du i osten och rör om tills den smält.
- Häll hälften av ostsåsen längst ner i en form.
Lägg sedan på 3-4 lasagneplattor.
Fortsätt med att hälla på hälften av köttfärsen och lägg utterligare ett lager av plattor.
- Häll på resten av köttfärsen och det sista lagret av plattor.
- Lägg sist på resten av ostsåsen och sen en lager av ost. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter, tills osten har fått bra färg.
Publicerat den
28 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bjöd på denna fantastiska rätt på min dotters kalas och det blev mycket uppskattat! Jag toppade lasagnen med riven mozzarella istället för vanlig ost så den blev extra krämig. :) Gott att bjuda nachochips till också! Rekommenderas varmt!