Denna saftiga lasagne innehåller bl.a. tre olika sorters ost. Den kommer garanterat att även tilltala den mest kräsne finsmakare.
Instruktioner
- Ostpesto: Lägg vitlök, basilika, mandel, ½ dl parmesan, citronsaft och olja i en mixer eller matberedare. Mixa till en jämn kräm. Blanda krämen med ricottaosten. Smaka av med mer citronsaft, salt och peppar.
- Tomatsås: Fräs den hackade löken på ett teflonstekjärn i ca 2 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda i 5 minuter. Krydda med salt och peppar och låt svalna.
- Bechamelsås: Smält matfettet och vispa ner mjölet. Bryn redningen i ca 1 minut. Vispa ner mjölken lite i taget och vispa såsen tills den är helt slät. Smaka av med salt och peppar. Sjud upp och ställ åt sidan för att svalna.
- Sätt ugnen på 225 grader. Tärna mozzarellaosten fint. Smörj en form med lite olja. Häll lite bechamelsås i botten på formen. Lägg på lasagneplattor och varva sedan bechamelsås, tomatsås, ostpesto och mozzarellaost. Avsluta med mozzarellaost och strö sedan över resten av parmesanosten. Ställ in i ugnen och baka i ca 45 minuter.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar