Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med tre ostsorter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna saftiga lasagne innehåller bl.a. tre olika sorters ost. Den kommer garanterat att även tilltala den mest kräsne finsmakare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ostpesto: Lägg vitlök, basilika, mandel, ½ dl parmesan, citronsaft och olja i en mixer eller matberedare. Mixa till en jämn kräm. Blanda krämen med ricottaosten. Smaka av med mer citronsaft, salt och peppar.
  2. Tomatsås: Fräs den hackade löken på ett teflonstekjärn i ca 2 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda i 5 minuter. Krydda med salt och peppar och låt svalna.
  3. Bechamelsås: Smält matfettet och vispa ner mjölet. Bryn redningen i ca 1 minut. Vispa ner mjölken lite i taget och vispa såsen tills den är helt slät. Smaka av med salt och peppar. Sjud upp och ställ åt sidan för att svalna.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Tärna mozzarellaosten fint. Smörj en form med lite olja. Häll lite bechamelsås i botten på formen. Lägg på lasagneplattor och varva sedan bechamelsås, tomatsås, ostpesto och mozzarellaost. Avsluta med mozzarellaost och strö sedan över resten av parmesanosten. Ställ in i ugnen och baka i ca 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.