Många har ett eget favoritrecept på lasagne. Här får du ett nytt, helt fantastiskt gott recept med svamp och valnötter istället för köttfärs.
Glutenfri och laktosfri.
Instruktioner
- Svamp- och valnötssåsen:
Kör valnötterna i en matberedare tillsammans med de soltorkade tomaterna till köttfärskonsistens. Hetta upp oljan i en djup och vid stekpanna. Stek svampen på medelvärme under omrörning i 8-10 minuter så att all vätska från svampen kokar bort. Lägg i vitlöken och fortsätt steka under omrörning i ett par minuter, eller tills vitlöken börjar dofta. Tillsätt resterande ingredienser och låt såsen småkoka i ca 25 minuter. Rör om då och då och smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
- Bechamelsås:
Blanda ut rismjöl och majsstärkelse i ca 1½ dl av mjölken. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt resten av mjölken. Låt mjölken sjuda upp och vispa då i blandningen med mjöl. Fortsätt att vispa på låg värme tills såsen tjocknar. Låt sjuda försiktigt i 3-5 minuter. Rör ner osten. Smaka av med salt, peppar och lite riven muskotnöt om så önskas.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Använd en djup ugnsform och varva bechamelsås, lasagneplattor och valnötssås i formen. Avsluta med bechamelsås och strimlad mozzarellaost. Sätt in lasagnen mitt i ugnen och grädda ca 45 minuter, eller tills ytan är gyllene och lasagnen är genomgräddad.
Publicerat den
28 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar