Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med valnötssås och portabello

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Många har ett eget favoritrecept på lasagne. Här får du ett nytt, helt fantastiskt gott recept med svamp och valnötter istället för köttfärs. Glutenfri och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Svamp- och valnötssåsen: Kör valnötterna i en matberedare tillsammans med de soltorkade tomaterna till köttfärskonsistens. Hetta upp oljan i en djup och vid stekpanna. Stek svampen på medelvärme under omrörning i 8-10 minuter så att all vätska från svampen kokar bort. Lägg i vitlöken och fortsätt steka under omrörning i ett par minuter, eller tills vitlöken börjar dofta. Tillsätt resterande ingredienser och låt såsen småkoka i ca 25 minuter. Rör om då och då och smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
  2. Bechamelsås: Blanda ut rismjöl och majsstärkelse i ca 1½ dl av mjölken. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt resten av mjölken. Låt mjölken sjuda upp och vispa då i blandningen med mjöl. Fortsätt att vispa på låg värme tills såsen tjocknar. Låt sjuda försiktigt i 3-5 minuter. Rör ner osten. Smaka av med salt, peppar och lite riven muskotnöt om så önskas.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Använd en djup ugnsform och varva bechamelsås, lasagneplattor och valnötssås i formen. Avsluta med bechamelsås och strimlad mozzarellaost. Sätt in lasagnen mitt i ugnen och grädda ca 45 minuter, eller tills ytan är gyllene och lasagnen är genomgräddad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.