Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne modell större

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mycket god och räcker till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttfärsröran: Bryn löken. Bryn färsen. Blanda ihop lök, färs, tomat och soya. Krydda. Om du vill ha mer tomatsmak ta i ketchup.Mängd efter smak.
  2. Sås: Vispa ihop vetemjölet med ca 3-4 dl av mjölken. Ta i resten av mjölken och margarinet. Färdigsmält margarin typ culinesse är smidigt. Kok upp under omrörning och låt sedan sjuda under omrörning på lägsta värme i 3 minuter.
  3. Varva lasagneplattor, sås och köttfärs i smord form. Börja med sås i botten och sedan: Lager 1 - Plattor, köttfärs, sås Lager 2 - Plattor, köttfärs, sås Lager 3 – Plattor, sås
  4. (Formen jag använder är IKEAS Koncis, 40x32x6,5)
  5. Ugnstemperatur och tid tar du efter förpackningen för lasagneplattorna. De sista 5 minuterna toppar du med riven ost.
  6. Gott att servera till: Sallad, gurka, tomat och majs
  7. LYCKA TILL!!!

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • sivan52 4 januari 2009

    Rätten var jättegod. Hade den när vi hade storkalas och alla var så nöjda och tyckte den var kanon. Kram från Siv

  • maria68 6 januari 2009

    lasangen var jättegod och bra

  • gottefia 17 mars 2009

    Lasangen var kanongod. Jag gjorde i två formar så jag frös in den ena. Bra att ha någon annan gång.

  • ya55 22 mars 2009

    Lasangen jättegod bjöd barn och barnbarn helt perfekt

  • Kicki8 5 april 2009

    Mycket god. Kommer att göras fler gånger.

  • aramisse 1 april 2010

    Jag gjorde denna och en annan lasagne och bland mina gäster blev denna den klara favoriten. Tackar för receptet!

  • isa64 12 december 2010

    Underbar lasagne!.....Men hur gör man för att koka upp mjölksåsen utan att bränna vid???? Tack för receptet! / isa

  • Jenna_Jo 21 januari 2012

    Mmm jättegod lasagne, den här kommer jag göra igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.