Mycket god och räcker till många.
Instruktioner
- Köttfärsröran:
Bryn löken.
Bryn färsen.
Blanda ihop lök, färs, tomat och soya.
Krydda.
Om du vill ha mer tomatsmak ta i ketchup.Mängd efter smak.
- Sås:
Vispa ihop vetemjölet med ca 3-4 dl av mjölken.
Ta i resten av mjölken och margarinet. Färdigsmält margarin typ culinesse är smidigt.
Kok upp under omrörning och låt sedan sjuda under omrörning på lägsta värme i 3 minuter.
- Varva lasagneplattor, sås och köttfärs i smord form. Börja med sås i botten och sedan:
Lager 1 - Plattor, köttfärs, sås
Lager 2 - Plattor, köttfärs, sås
Lager 3 – Plattor, sås
- (Formen jag använder är IKEAS Koncis, 40x32x6,5)
- Ugnstemperatur och tid tar du efter förpackningen för lasagneplattorna.
De sista 5 minuterna toppar du med riven ost.
- Gott att servera till: Sallad, gurka, tomat och majs
- LYCKA TILL!!!
Publicerat den
11 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Rätten var jättegod. Hade den när vi hade storkalas och alla var så nöjda och tyckte den var kanon. Kram från Siv
lasangen var jättegod och bra
Lasangen var kanongod. Jag gjorde i två formar så jag frös in den ena. Bra att ha någon annan gång.
Lasangen jättegod bjöd barn och barnbarn helt perfekt
Mycket god. Kommer att göras fler gånger.
Jag gjorde denna och en annan lasagne och bland mina gäster blev denna den klara favoriten. Tackar för receptet!
Underbar lasagne!.....Men hur gör man för att koka upp mjölksåsen utan att bränna vid???? Tack för receptet! / isa
Mmm jättegod lasagne, den här kommer jag göra igen.