Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne verde

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En vegetarisk lasagne som innehåller färre kalorier än den traditionella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg den tinade spenaten i en sil så att den får rinna av.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva purjolöken. Skala och skär rotselleri och morot i bitar. Skölj och skiva stjälksellerin.
  4. Fräs lök, purjolök, vitlök, morot och selleri i oljan. Blanda ner tomater, tomatpuré, buljongtärning och vatten och låt puttra utan lock till en simmig röra i ca 25 minuter. Krydda.
  5. Varva lasagneplattorna i en ugnssäker form med grönsaksröra, riven ost och spenat.
  6. Låt det översta lagret bestå av grönsaksröra och riven ost. Gratinera i ugnen i ca 30–45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.