Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne verdi al forno

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lite annorlunda lasagnerecept men väl värt besväret

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj spenaten, lägg den fuktig i en kastrull över stark värme och låt den sjunka ihop. Pressa ut mesta möjliga vätska och mal den två gånger genom köttkvarnens fina skiva.
  2. Blanda mjölet, (man kan använda vanligt vetemjöl istället och tar då 6 dl vetemjöl + vetemjöl till utkavling, ifall man inte har vetemjöl special hemma) saltet, spenaten och äggen. Låt degen vila under duk.
  3. Fyllningen: Mal griskött, nötkött och rå skinka i köttkvarnen. Finhacka späck, lök, morot och selleri. Smält matfettet i en gryta, fräs späck och grönsaker. Tillsätt det malda köttet och fräs under omrörning.
  4. Rör ner tomatpuré, oregano och buljong, salta sparsamt, peppra. Låt småputtra ca 20 minuter under lock på svag värme.
  5. Såsen: Smält matfettet i en kastrull och rör ner mjölet. Ta av den från värmen och rör efter 1 minut ner mjölken. Ställ den tillbaka på värmen och koka upp under omrörning.Sjud långsamt i 10 minuter. Smaksätt med salt och riven muskotnöt.
  6. Häll 2 liter saltat vatten i en stor kastrull. Dela pastadegen i tre delar och kavla ut en del i taget på mjölat bord, degen ska bli mm-tjock. Sjud plattorna en och en 3 minuter i det kokande vattnet, ta upp dem och kyl av i en skål med kallt vatten. Låt dem rinna av på en duk.
  7. Putsa kycklinglevern, skär den i tärningar och lägg den i köttfyllningen. Smaka av med salt och peppar, dra grytan åt sidan.
  8. Sätt ugnen på 200º.
  9. Smörj en stor rektangulär gratängform. Täck formen med en degplatta, bred därefter ut fyllningen, sedan sås och riven parmesanost. Upprepa. Sista lagret i formen är béchamelsås med parmesanost. Avsluta med 2 msk smör i små klickar.
  10. Grädda lasagnen guldbrun i ugnen, ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.