Detta blev snabbt en favorit hemma hos oss!
Underbart gott! :-)
Instruktioner
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta. Koka lasagneplattorna, 4 i taget, 3-4 minuter. Ta upp dem med hålslev och lägg den i en skål med kallt vatten. När alla plattor är kokta får de rinna av . Lägg ut dem på ett fat eller bricka. Pensla med lite olivolja.
- Rensa kantarellerna. Finhacka vitlöken. Lägg svampen i en panna. Låt koka i sin egen vätska under lock. Lyft bort locket och låt all vätska koka in. Klicka i smöret och stek svampen gyllene. Låt vitlöken steka med den sista minuten. Salta och peppra.
- Hetta upp olivoljan i en stor panna. Låt spenaten mjukna i omgångar i pannan. Låt bladen rinna av ordentligt. Blanda med ricottaosten och 1 msk av permesanen. Sätt ugnens grillelement på högsta värme. Lägg ut 4 lasagneplattor i en smord form. Lägg ut ett lager svamp på varje platta. Varva pastaplattor, spenat och svamp. Det översta lagret ska bestå av lagagneplattor. Strö över riven parmesan. Mikra lasagnebakelserna i 2 min på full effekt. Låt dem få färg under grillelementet i ugnen. Flytta över lasagnebakelserna på fyra värmda tallrikar. Droppa över lite olivolja. Grovmal svartpeppar över.
Servera genast!
Publicerat den
10 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar