Riktigt god vegetarisk lasange som rekomenderas varmt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten. Krama ur vätskan och skär bladen grovt. Krydda med muskot, salt och peppar. Rör ihop spenat och keso.
- Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovriv moroten, skiva svampen. Fräs allt i oljan tills det blivit mjukt utan att ta färg. Tillsätt tomater, buljongtärning och basilika. Låt såsen småkoka under lock i 15-20 min. Smaka av med salt och peppar.
- Varva tomatsås, spenatfyllning och lasangeplattor i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med tomatsås. Slå försiktigt mjölk över och runt kanterna. Strö över osten.
- Gratinera mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Låt gärna lasangen "stå till sig" cirka 10 minuter innan servering.
Publicerat den
26 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god lasange! Istället för mjölk tog jag en förp Keldasås Chili, Lime och det blev toppen! Kan verkligen rekommenderas, det kommer lagas ofta hemma hos oss!