Mycket god och lite stark kycklinggryta
Instruktioner
- Skär kycklingen i lagom stora bitar. Tillsätt sambal oelek och blanda om. Blanda maizena och salt, vänd i kycklingbitarna och ställ åt sidan.
Skär purjon och paprikan i mindre bitar och ställ åt sidan.
- Nu till såsen, smula sönder buljongtärningarna i kallt vatten i en kastrull. Tillsätt vinäger, sambal oelek, soja, strösocker och pressad vitlök. Rör om och ge såsen ett uppkok. Ta kastrullen från värmen.
Fräs lök och paprika i het panna någon minut under omrörning. Vänd ner grönsakerna i såsen.
- Fräs kycklingbitarna i olja i het panna någon minut på var sida. Låt kycklingen rinna av på hushållspapper.
- Rör ut maizena i vatten och häll blandningen i såsen under omrörning. Ge såsen ett nytt uppkok. Vänd ner kycklingen och servera genast med ris och en grönsallad
Publicerat den
13 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser jättegott ut!
MUMS, ser jättegott ut :) Får jag ta o testa minsann :)
Den är sjukt god <3 Tycker man om kina mat kommer man att älska den här grytan =)
Mycket, mycket gott! Ett extra + för ett väldigt lättläst recept. Jag hade inte så mycket av sambal oelek för barnbarnet tycker inte om för stark mat. Tack för receptet.
Väldigt god maträtt, kommer att göras fler gånger