Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mycket god och lite stark kycklinggryta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i lagom stora bitar. Tillsätt sambal oelek och blanda om. Blanda maizena och salt, vänd i kycklingbitarna och ställ åt sidan. Skär purjon och paprikan i mindre bitar och ställ åt sidan.
  2. Nu till såsen, smula sönder buljongtärningarna i kallt vatten i en kastrull. Tillsätt vinäger, sambal oelek, soja, strösocker och pressad vitlök. Rör om och ge såsen ett uppkok. Ta kastrullen från värmen. Fräs lök och paprika i het panna någon minut under omrörning. Vänd ner grönsakerna i såsen.
  3. Fräs kycklingbitarna i olja i het panna någon minut på var sida. Låt kycklingen rinna av på hushållspapper.
  4. Rör ut maizena i vatten och häll blandningen i såsen under omrörning. Ge såsen ett nytt uppkok. Vänd ner kycklingen och servera genast med ris och en grönsallad

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • magyarisch 14 juni 2009

    Ser jättegott ut!

  • Prima 15 juni 2009

    MUMS, ser jättegott ut :) Får jag ta o testa minsann :)

  • haltajanet 30 mars 2010

    Den är sjukt god <3 Tycker man om kina mat kommer man att älska den här grytan =)

  • Disen 19 juli 2010

    Mycket, mycket gott! Ett extra + för ett väldigt lättläst recept. Jag hade inte så mycket av sambal oelek för barnbarnet tycker inte om för stark mat. Tack för receptet.

  • mammis 12 januari 2011

    Väldigt god maträtt, kommer att göras fler gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.