Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasses vitlöksströmming.

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En mycket god vitlöksströmming. Receptet kom till när jag läste alla recept om inlagd strömming jag hittade men inget jag ville köpa fullt ut. Blev både veckans och månadens kock i Aftonbladet för ett par år sedan med receptet. Gott till: En kall öl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa strömmingen, ta bort ryggbenet och dra av skinnet så det blir filéer.
  2. Blanda ingredienserna till ättikslagen, men ta bara stjälkarna av dillen som du klipper i ca 2 cm långa bitar. Rör tills socker och salt löst sig helt.
  3. Lägg i strömmingsfiléerna och låt stå ca 10-12 tim i kylen. Rör om några gånger så lagen kommer åt filéerna ordentligt.
  4. Ta upp filéerna och plocka bort dillstjälkarna och låt filéerna rinna av mycket väl.
  5. Blanda ingredienserna till såsen. Varva sås och filéer i en burk med lock, (risken finns att andra varor i kylen tar smak av vitlöksdoften).
  6. Håller sig ca en vecka. Rör om ett par ggr första dygnet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.