- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
En mycket god vitlöksströmming. Receptet kom till när jag läste alla recept om inlagd strömming jag hittade men inget jag ville köpa fullt ut. Blev både veckans och månadens kock i Aftonbladet för ett par år sedan med receptet.
Gott till: En kall öl.
Instruktioner
- Rensa strömmingen, ta bort ryggbenet och dra av skinnet så det blir filéer.
- Blanda ingredienserna till ättikslagen, men ta bara stjälkarna av dillen som du klipper i ca 2 cm långa bitar. Rör tills socker och salt löst sig helt.
- Lägg i strömmingsfiléerna och låt stå ca 10-12 tim i kylen. Rör om några gånger så lagen kommer åt filéerna ordentligt.
- Ta upp filéerna och plocka bort dillstjälkarna och låt filéerna rinna av mycket väl.
- Blanda ingredienserna till såsen.
Varva sås och filéer i en burk med lock, (risken finns att andra varor i kylen tar smak av vitlöksdoften).
- Håller sig ca en vecka. Rör om ett par ggr första dygnet.
Publicerat den
30 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar