- Serverar: 10 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Allt i en kastrull, bekvämt när man är sugen på nå´t gott.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Rör ner socker, vaniljsocker och ägg.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Vänd ner blåbären försiktigt.
Häll smeten i smord och bröad rund form.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 30-40 minuter'
Känn med sticka om kakan är färdig.
- Blanda ingredienserna till glasyren till en tjock glasyr.
Bred den över den avsvalnade kakan, toppa med bär.
Publicerat den
11 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag bakade den här kakan till fredagsfikat i dag. Saftig, god med mycket blåbärssmak. Den kommer jag definitivt att baka fler gånger! Tack så mycket för receptet! Mvh Anna
Jättegod & Saftig Blåbärskaka. Alla som smakade den gav den tummen upp =)