Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lat-Olles blåbärskaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Allt i en kastrull, bekvämt när man är sugen på nå´t gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ner socker, vaniljsocker och ägg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd ner blåbären försiktigt. Häll smeten i smord och bröad rund form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 30-40 minuter' Känn med sticka om kakan är färdig.
  2. Blanda ingredienserna till glasyren till en tjock glasyr. Bred den över den avsvalnade kakan, toppa med bär.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Annafbg 13 mars 2009

    Jag bakade den här kakan till fredagsfikat i dag. Saftig, god med mycket blåbärssmak. Den kommer jag definitivt att baka fler gånger! Tack så mycket för receptet! Mvh Anna

  • edelbro 22 oktober 2010

    Jättegod & Saftig Blåbärskaka. Alla som smakade den gav den tummen upp =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.