Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lat viltgryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Trodde det var färdigskurna grytbitar men , nej, helt kött. Gjorde ett latmaja långkok på detta o det är så gott. Egentligen bara en variant på alla andra grytstekar o viltkött här, men jag brynte inte köttet först, ville spara på fett o stekos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll i rödvin och alla andra ingredienser utom själva köttet i en gjutjärnsgryta. Låt koka upp. Lägg i köttet. Låt koka upp. Vänd på köttet efter ngn halvtimme. Ju längre du kokar desto mörare. Man kan utöka rotsaker i grytan.
  2. När grytan kokat färdigt (köttet ska falla sönder....), kan man ha i en påse blandsvamp Smaka av med ytterligare vinbärsgelé, , viltkrydda, salt, peppar m.m.
  3. Jag serverar med hasselbackspotatis, vinbärsgelé, sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • emaxen 2 januari 2011

    Tack Mia för att alldeles utsökt recept på Lat viltgryta, jag brynte dock köttet innan kokningen men det smakade helt suveränt gott. Det finns ju massvis med spännande kött på Citygross så detta recept kommer att användas på andra vilda djur, dock inte på känguru som finns där jag tycker det verkar segt. Massvis med nyårskramar till dig för ett lyckat recept/ kramizar emaxen

  • farmoringer 16 januari 2011

    Tack för ett gott recept. Jag gjorde mitt älgkött som stek i den goda buljongen som blev. Mycket fyllig smak..Kommer absolut att göras om. Bra när allt sköter sig självt.. Hade ingen purjolök eller svartvinbärsgele. Men rödvinsbärsgele tog jag.. Tack än en gång...Inger..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.