Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Latmajas bröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En enkelt bröd att baka. Bra om man är nybörjare.

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke, häll över mjölken och rör så att det löser sej. Rör i kesella, salt och det mesta av mjölet, till en lös deg. Arbeta den smidig. Låt jäsa i 1 timme. Rör om och forma till två limpor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Sätt ugnen på 250 grader, ställ plåten på spisen, och låt degen jäsa medan ugnen värms upp, ca 15 minuter. Grädda i 10 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda ytterligare 1 timme. Låt brödet kallna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pirkko 19 november 2008

    Gott !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.