Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Latmajas limpa

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Lättvindigt och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt fingervarmt vatten. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Klicka ner det rumsvarma matfettet och tillsätt därefter sirapen och saltet. Rör om.
  3. Blanda sist ner mjölet men spar ca ½ dl till utbakningen. Knåda samman till en blank och smidig deg.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra lika stora bitar. Forma dessa till släta limpor
  5. Lägg limporna i en smord långpanna, ca 30x40 cm. Nagga dem med en gaffel och smörj lite matfett mellan varje, för att de efter gräddningen ska gå lätt att sära på.
  6. Ställ in dem i nedre delen av den kalla ugnen. Stäng luckan och sätt ugnen på 200 grader. På så sätt jäser bröden medan ugnen stiger i graderna.
  7. Grädda bröden, från det att ugnen sätts på, i ca 50 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • begeanka 9 oktober 2008

    Jättegott!

  • sivan52 3 september 2011

    Tack för ett superbra recept. Så fort och lätt att göra jättegott var det också kram Sivan52

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.