Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Latmaskens äppelkaka special

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

God äppelkaka som är rolig att göra med barnen

Ingredienser

Instruktioner

Sätt igång ugnen på 175 grader Celsius. Smörj en rund form på ca 1 1/2 liter och strö i ströbrödet. Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vanillinsocker, kanel och limeskal i en egen bunke. rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans med limejuicen. Tillsätt grädden och smöret. Blanda tills det blir en jämn smet. skala och tärna äpplena och blanda ner i smeten. Häll smeten i formen och placera i nedre delen av ugnen i 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • crazycavylady 25 september 2013

    Kakan blev lite (metalliskt)bitter. Men det kan man nog fixa till genom att minska på bakpulvermängden till hälften eller ännu mindre.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.