Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lavalax - ädelostöverbakad lax med rökt lax – LCHF

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Egentligen en utvidgning av ett recept på ädelostöverbakad laxfilé, men har på egna meriter blivit en klassiker i vänkretsen. Lite pillig att göra första gången – mår bra av träning. Laxbitarna bör tas från så stor lax som möjligt. Trimma från slaksidan om det behövs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mjuka upp osten i mikrovågsugn, rör den slät med lite crèma fraiche. Tillsätt någon droppe svart färg. Rosta brödet mellanbrunt (skall fortfarande ha mjuk kärna), skär bort kanterna och tärna det 8x8 mm. Rör ner tärningarna i osten – ha i så mycket som osten tar emot.
  2. Lägg laxen med skinnet ned, snitta en ficka längs filén, men lämna ändarna hela. Vik ut fickan och kläd den med rökt lax. Lägg ost/bröd-röran i den klädda fickan och modellera upp det så att det ser ut som ett "vulkanutbrott".
  3. Grädda i 200°C till laxens innertemperatur är 52°C.
  4. Fiskprotein mår inte bra i området 44-48°C – det blir sladdrigt som lutfisk och det får vara där för länge. Sens moral; Försök inte laga detta i långsam ugn för att sedan gasa på när det närmar sig servering.
  5. Serveras med fördel med rotsaksgratäng eller citronglaserade grönsaker i stället för potatis och med en citronsås.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • fialotta88 9 april 2011

    Låter gott, men varför den svarta hushållsfärgen? Ser ju inte gott ut alls, verkar helt onödigt i mitt tycke..

  • redlotus 1 juni 2012

    vitt bröd är väl helt förbjudet i LCHF eller?

  • Lojsen 9 mars 2013

    Vitt bröd i LCHF-recept?? Stämmer inte.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.