Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lavendel cheesecake

 
Skriv ut

En härlig krämig och fluffig cheesecake. Fantastiskt god tillsammans med en kopp starkt kaffe. Lavendel hittar du på apoteket och i kryddbodar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen till smulor och fördela i bottnen på 6 portionsglas.
  2. Lägg gelatinbladet i blöt i en skål med vatten. Vispa grädden. Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Obs! Vit choklad bränns lätt och bör inte smältas i mikron.
  3. Låt chokladen svalna och blanda med färskosten i en bunke.
  4. Ta upp gelatinbladet och krama ur det. Smält det försiktigt i en kastrull med 1msk av grädden.
  5. Blanda ner det i färskostblandningen tillsammans med lavendeln . Vänd ner grädden.
  6. Fördela blandningen i glasen. Låt stå i kylen och stelna i minst 4 timmar, gärna över natten.
  7. Garnera med några lavendelblommor eller citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.