Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lavendel och chokladskorpor

 
Skriv ut

Sagolikt goda skorpor! Mina favoriter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop lavendelblommorna, socker, mjöl och bakpulver. Tillsätt de två äggen. Hacka choklad och mandel grovt, rör ner i smeten. Tillsätt så mycket vatten, ca 0,5 dl, så att alltsammans blir en mjuk och smidig deg. Fördela degen i fyra delar och rulla ut till längder på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Pensla längderna med den lätt uppvispade äggvitan. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 20 min.
  4. Tag ut dem ur ugnen och sänk värmen på ugnen till 100 grader.
  5. Skär längderna till bitar och vänd dem på sidan för att torka dem i mitten av ugnen i ca 40 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.