Den här delikata, krämiga glassen från Provence för tankarna till det säregna och magiska landskapet i södra Frankrike och den ljuvliga doften av lavendel.
Instruktioner
- Skölj lavendelkvistarna noga och låt dem rinna av på hushållspapper. Häll mjölken i en gryta och lägg i sex lavendelkvistar. Hetta upp försiktigt, mjölken ska inte koka. Låt svalna något och rör ner honungen.
- Sila mjölken i en värmesäker skål. Slå florsocker, vaniljsocker och äggulor i en bunke och vispa ihop med elvisp på låg hastighet till en tjockflytande kräm.
- Vispa ner lavendelmjölken i äggulesmeten i en fin stråle. Ställ skålen över en gryta med kokande vatten. Vispa med elvisp på låg hastighet tills blandningen tjocknat. Ta av skålen från värmen, låt smeten svalna och ställ i kylen tills den är kall.
- Vispa grädden fluffig och krämig. Vispa ner grädden i den kalla äggsmeten. Häll över i en glassmaskin och kör i maskinen tills glassen är färdig. Ställ i frysen tills det är dags för servering. Om du inte har glassmaskin så frys in glassen fyra timmar. Ta ut glassen och kör den i en mixer eller vispa med elvisp en gång i timmen.
- Vispa ihop äggvitorna och droppa resten av lavendelkvistarna i äggvitan. Rulla sedan kvistarna i strösockret. Lägg upp glassen och garnera med lavendelkvistar.
Publicerat den
14 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar