Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lavendelglass med honung

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här delikata, krämiga glassen från Provence för tankarna till det säregna och magiska landskapet i södra Frankrike och den ljuvliga doften av lavendel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj lavendelkvistarna noga och låt dem rinna av på hushållspapper. Häll mjölken i en gryta och lägg i sex lavendelkvistar. Hetta upp försiktigt, mjölken ska inte koka. Låt svalna något och rör ner honungen.
  2. Sila mjölken i en värmesäker skål. Slå florsocker, vaniljsocker och äggulor i en bunke och vispa ihop med elvisp på låg hastighet till en tjockflytande kräm.
  3. Vispa ner lavendelmjölken i äggulesmeten i en fin stråle. Ställ skålen över en gryta med kokande vatten. Vispa med elvisp på låg hastighet tills blandningen tjocknat. Ta av skålen från värmen, låt smeten svalna och ställ i kylen tills den är kall.
  4. Vispa grädden fluffig och krämig. Vispa ner grädden i den kalla äggsmeten. Häll över i en glassmaskin och kör i maskinen tills glassen är färdig. Ställ i frysen tills det är dags för servering. Om du inte har glassmaskin så frys in glassen fyra timmar. Ta ut glassen och kör den i en mixer eller vispa med elvisp en gång i timmen.
  5. Vispa ihop äggvitorna och droppa resten av lavendelkvistarna i äggvitan. Rulla sedan kvistarna i strösockret. Lägg upp glassen och garnera med lavendelkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.