Kakorna är mycket goda även utan lavendel. De får en fin nötaktig smak av rismjölet. Kan frysas.
Instruktioner
- Sätt ugnenpå 200°.
- Blanda mjöl, rismjöl och socker.
- Arbeta in det rumsvarma smöret.
- Krossa lavendelblommorna i en mortel och tillsätt 2/3 av mängden. Arbeta samman degen.
- Klä en rektangulär form (27 x 20 cm) med bakplåtspapper. Vik först långsidorna därefter kortsidorna, så att pappret är lika stort som formens botten.
- Vik upp pappret igen och lägg det på bakbordet. Strö rismjöl på pappret, lägg på degen och strö ytterligare lite rismjöl över.
- Kavla ut degen till ca ½ cm tjocklek. Putsa kanterna, fyll i med överbliven deg, där det ser tunt ut.
- Vik upp kanterna och placera bakplåtspapper med deg i formen. Nagga degen lätt med gaffel. Strö över resten av lavendelblommorna och lite strösocker.
- Grädda i 200° mitt i ugnen ca 20 minuter. Ytan skall vara gyllengul och kanterna lätt bruna.
- Lyft försiktigt upp pappret på bakbordet. Dela kakan i tre delar på längden och fyra delar på tvären = 12 rutor. Dela varje ruta på diagonalen, så att det bildas två trianglar.
- Låt kakorna svalna på galler.
- Tips: Dubbel sats passar till långpanna 27 x 40 cm.
Publicerat den
16 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar