Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lavendelkakor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Kakorna är mycket goda även utan lavendel. De får en fin nötaktig smak av rismjölet. Kan frysas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnenpå 200°.
  2. Blanda mjöl, rismjöl och socker.
  3. Arbeta in det rumsvarma smöret.
  4. Krossa lavendelblommorna i en mortel och tillsätt 2/3 av mängden. Arbeta samman degen.
  5. Klä en rektangulär form (27 x 20 cm) med bakplåtspapper. Vik först långsidorna därefter kortsidorna, så att pappret är lika stort som formens botten.
  6. Vik upp pappret igen och lägg det på bakbordet. Strö rismjöl på pappret, lägg på degen och strö ytterligare lite rismjöl över.
  7. Kavla ut degen till ca ½ cm tjocklek. Putsa kanterna, fyll i med överbliven deg, där det ser tunt ut.
  8. Vik upp kanterna och placera bakplåtspapper med deg i formen. Nagga degen lätt med gaffel. Strö över resten av lavendelblommorna och lite strösocker.
  9. Grädda i 200° mitt i ugnen ca 20 minuter. Ytan skall vara gyllengul och kanterna lätt bruna.
  10. Lyft försiktigt upp pappret på bakbordet. Dela kakan i tre delar på längden och fyra delar på tvären = 12 rutor. Dela varje ruta på diagonalen, så att det bildas två trianglar.
  11. Låt kakorna svalna på galler.
  12. Tips: Dubbel sats passar till långpanna 27 x 40 cm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.