Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lavendelkyckling på grönsaksbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakfullt långkok på hel kyckling...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en ugnsfast form med lite av smöret. Lägg i morötter, lök och krossade vitlöksklyftor.
  2. Smält resten av smöret tillsammans med honung, apelsinskal och apelsinsaft.
  3. Lägg kycklingen i formen ovanpå morot och lök. Ös kycklingen med smör och apelsinblandningen samt strö på ett jämt lager av timjan och lavendel. Salta och peppra rikligt!
  4. Ställ in i ugn på 150 gr cirka 1,5 timme beroende på kycklingens storlek. Ös kycklingen några gånger mot slutet av stekningen. För att se om kycklingen är färdig kontrollera att köttet är vitt och köttsaften klar.
  5. Tranchera kycklingen och lägg på grönsaksbädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.