Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax á la bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En laxrätt med en extra twist i form av bacon samt naturligtvis annat smått och gott som gör denna rätt väldigt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla bacon och purjolök samt skär champinjonerna i mindre bitar.
  2. Stek baconet några minuter innan du lägger ner purjolöken samt champinjonerna och låter dem steka med tills de är mjuka.
  3. Under tiden gör du såsen i en kastrull. Smält smöret och vispa ner mjölet. Häll på vatten, vin (matlagningsvin fungerar utmärkt) och grädde och låt alltsammans koka upp. Tillsätt fiskbuljongtärning samt örter. Krydda med lite salt och citronpeppar.
  4. Häll därefter såsen över bacon, purjolöken och svampen. Låt allt puttra ihop på svag värme ca 5-10 minuter Skär laxen i kuber och låt dessa puttra med i såsen tills de är klara.
  5. Smaka av och krydda mer om det behövs. Servera med kokt potatis eller ris samt en god sallad.
  6. Det går också utmärkt att använda sig av annan fisk om man vill, exempelvis torsk eller rödspätta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.