- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En laxrätt med en extra twist i form av bacon samt naturligtvis annat smått och gott som gör denna rätt väldigt god!
Instruktioner
- Strimla bacon och purjolök samt skär champinjonerna i mindre bitar.
- Stek baconet några minuter innan du lägger ner purjolöken samt champinjonerna och låter dem steka med tills de är mjuka.
- Under tiden gör du såsen i en kastrull. Smält smöret och vispa ner mjölet. Häll på vatten, vin (matlagningsvin fungerar utmärkt) och grädde och låt alltsammans koka upp. Tillsätt fiskbuljongtärning samt örter. Krydda med lite salt och citronpeppar.
- Häll därefter såsen över bacon, purjolöken och svampen. Låt allt puttra ihop på svag värme ca 5-10 minuter Skär laxen i kuber och låt dessa puttra med i såsen tills de är klara.
- Smaka av och krydda mer om det behövs. Servera med kokt potatis eller ris samt en god sallad.
- Det går också utmärkt att använda sig av annan fisk om man vill, exempelvis torsk eller rödspätta.
Publicerat den
1 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar