Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax á la Canada

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Receptet kommer från släkt i Canada, där av namnet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt i gång ugnen på 225 C. Ta en långpanna eller dylikt och klä den med aluminiumfolie, och gör en kant på mittlinjen. Lägg den rensade fisken, delad i två lika stora delar med skinnsidan nedåt mot folien (utan att smörja). Blanda ihop sås 1 i ett lämpligt kärl, bred ut såsen över den ena fiskdelen, blanda sedan sås 2 i ett annat kärl och bred ut den över den andra fiskdelen. Såserna kan med fördel dubblas i mängd om man vill ha mer sås till rätten. Sätt in plåten i ugnen på 225 C, beräkna ca 10 minuter/cm fisk brukar bli mellan 12-15 minuter normalt.
  2. Servera med pressad potatis och en citron klyfta.
  3. Lät er väl smaka med ett gott vin tex, Bestheim Gewurstraminer från Alsace.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.