Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Såg jättegott ut....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lax och potatis: Skala och skär kiwin i skivor och fräs i smör tills de fått en gyllenbrun färg, lägg upp på fat. Pensla laxen i en ugnsfast form med smält smör och krydda med citronpeppar och salt, sätt in i ugnen cirka 10 min i 200 grader. Koka potatisen samtidigt som laxen. Ta ut laxen ur ugnen och lägg på de stekta kiwifrukterna jämt över hela laxen och låt sen stå i ugn ytterligare 5-7 min.
  2. Gräddsås: Koka en hel stor citron cirka 1 min. Låt svalna. Skär bort det vita köttet och låt bara det yttersta gula tunna skalet vara kvar på citronen. Strimla skalet i nåltunna stavar och skär i mindre stavar. Koka upp crème fraiche och grädde 1 min tillsammans med fiskbuljongen eller -fond. Lägg ned i citronskalen i grädden. Låt sjuda i cirka 7 min. Smaka av med mer salt eller citron.
  3. Pressa den kokta potatisen och servera alltsammans.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • qvistan 17 maj 2009

    Lagade detta till min son och hans familj. Bjöd dock på årets första nypotatis till i stället för pressad samt sockerärtor. Rätten fick många lovord - även av tonåringen!! - och själv tyckte jag det var urläckert. Såg fräscht ut och smakade gudomligt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.