Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Serveras med pasta eller ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader. Skölj och torka av fisken. Lägg den på en skärbräda och ringla över pressad citronsaft. Krydda med salt och peppar. Kärna ur paprikorna och tärna dem. Tärna squashen. Ansa och strimla purjolöken. Lägg alla grönsakerna i en eldfast form och ringla över olivolja. Krydda med salt. Rör om. Stek grönsakerna mitt i ugnen ca 10 minuter.
  2. Gör under tiden gratängsåsen. Halvera tomaterna och finhacka vitlöken. Fräs tomater och vitlök i lite matfett några minuter. Tillsätt crème fraiche, vin, senap och smulad buljongtärning. Låt såsen puttra samman 6-8 minuter.
  3. Lägg laxfilén ovanpå grönsakerna och häll över såsen. Strö till sist över pinjenötter. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Matlotta 9 mars 2009

    Mycke god rätt som jag kommr göra fler gånger.Serverade en kallsås gjod på turkiskyougurt och vitlök till mumsigt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.