Lägg varje laxkotlett på en bit aluminiumfolie. Salta och peppra *gärna grovmalen svartpeppar*. Strö över klippt dill och ringla på en liten rand flytande margarin. Vik ihop foliepaketen och lägg dom i en ugnsform.
Sätt in i 225 graders ugnsvärme under tiden som potatisen kokar.
Servera med kokt potatis och romsås.
Romsåsen blandar du till av gräddfil, majonäs, salt & peppar, klippt dill och stenbits- eller löjrom.
Till 3 dl gräddfil går det åt 1-1 1/2 dl majonäs. Önskar du lösare konsistens på såsen så rör ut med lite matlagningsgrädde eller mjölk.
*Vill du lyxa till såsen ytterligare kan du tillsätta skalade räkor och ev lite finhackad rödlök*
Hur länge ska laxen vara i ugnen? =)
Det här låter smarrigt. Men som tidigare frågande undrar jag hur länge du har laxen på gillen/ugnen? Hälsningar Miaria