Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax i grönsakssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lax är en populär och mycket omtyckt fisk. Till denna rätten görs en god sås av finstrimlad morot, fänkål, rotselleri och purjolök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs de finstrimlade grönsakerna i smör i någon minut.
  2. Läs upp fiskbuljongtärningen med vinet under vispning och uppkok. Tillsätt crème fraiche och koka såsen i ett par minuter. Tillsätt grönsaksfräset. Vispa ner maizenaredning och låt koka i ca 1 minut.
  3. Salt, peppra och lägg laxskivorna i en traktörpanna. Häll på grönsakssåsen. Täck med lock/smörpapper och låt sjuda i 5-6 minuter. Eller ugnsbaka laxen i 10-15 minuter i 200ºC och servera såsen bredvid. Garnera med citronklyftor. Pressad potatis och någon grönsak passar utmärkt till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.