Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax i kokosmjölk

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Snabbt att göra, riktigt smakrik

Ingredienser

Instruktioner

Skär sedan laxfiléerna i bitar. Fräs dem i en wokpanna med oljan. Strimla paprikan och hacka löken. Fräs dem med laxen. Riv ingefäran och blanda ner den och de pressade vitlöksklyftorna. Klicka ner sambal oeleken och blanda. Häll sedan ner kokosmjölken och låt koka i ca. 3 minuter eller tills laxen är färdig. Smaka av med salt och eventuellt mer sambal oelek. Servera med ris och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • enaw 15 april 2012

    4 tsk sambal oelek??? ska det verkligen vara så mycket? finns det nån som klarar av att äta det? jag kommer att testa receptet men börja med ½ tsk... eftersom det dessutom är färsk ingefära i....

  • Olly99 16 april 2012

    Ja, kokosmjölken tar bort väldigt mycket av sambal oeleken, men det är ju bara att prova sig fram! ;)

  • pewa01 16 april 2012

    Jättegott, gillades av alla i familjen.

  • mafia 26 april 2012

    Jättegott! Smakrikt men inte alls för starkt.

  • evwid 26 april 2012

    Hur mycket ingefära ska det vara ungefär? :-)

  • Olly99 27 april 2012

    Det är helt upp till dig men jag tog ett skott, ca 3 cm. ;)

  • evwid 29 april 2012

    Gjorde detta idag. Väldigt gott! Alla tyckte det var kanon smaskigt! :D

  • karin20 3 januari 2014

    Tyckte inte alls om den här laxen. Bjöd på i nyårshelgen och var riktigt missnöjd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.