Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax i saffransås med sockerstekt potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det kan låta som en märklig kombination, men detta är vansinnigt gott! Såsen blir len med lite sting i. Ligger högt upp på favoritlistan och passar utmärkt som bjudmat utan att det krävs några större kunskaper i köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader C. Skala och skiva potatisarna (inte för tunt). Smörj en långpanna och varva potatisen med strösocker, basilika (kan uteslutas) och flingsalt. Ställ in potatisen mitt i ugnen och vänd den med jämna mellanrum. Stek i ca 60 min tills den har fått fin färg.
  2. Skär under tiden laxen i lagom stora kuber. Blanda kokosmjölk, saffran och sweet chilisås i en kastrull och tillsätt laxbitarna. Låt småputtra tills laxen är genomkokt och smaka sedan av med salt och svartpeppar.
  3. Servera gärna med kokta broccolibuketter till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.