Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax i traktörpanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Receptet är enkelt, men det färdiga resultatet smakar och ser ut som om du lagt ner mycket möda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Putsa och dela champinjonerna i bitar, klyv tomaterna, kärna ur dem och dela varje halva i 4 delar och dela salladslökarna i en vit och en grön del.
  2. Låt grädden, fiskbuljongen och vinet koka ihop 4-5 minuter. Mosa ihop smöret och vetemjölet med gaffel och vispa ner det i såsen. Lägg i det vita av salladslöken och låt koka i 3-4 minuter. Lägg sedan i tomaterna, svampen och det gröna av löken och sjud upp, dra kastrullen åt sidan.
  3. Krydda laxbitarna med salt och peppar och stek dem, först 3-4 minuter på skinnsidan, sedan knappt 1 minut på köttsidan. Laxen är färdig när fiskköttet inte ger efter om man trycker lätt med en gaffel på det.
  4. Hacka dill och persilja och skär gräslöken smått. Värm såsen och vänd ner det kryddgröna. Placera laxbitarna ovanpå.
  5. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.