Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Enkel att göra och väldigt god lax som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200° C. 2. Smörj en långpanna eller stor ugnssäker form med lite smör. Lägg i laxen med skinnsidan uppåt. Krydda skinnet med salt och citronpeppar. Sätt in laxen i ugnen, långt ner, i ca 25 minuter. 3. Ta ut laxen, dra av skinnet och krydda ytterligare med salt och citronpeppar och strö över dillen. Häll grädden runt om. Sätt in laxen i ugnen ytterligare 15 minuter. 4. Servera med pressad potatis, majs och citronklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • herdis 9 januari 2009

    ha i två burkar pepparrotsost....jättegott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.