Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabb och enkel laxrätt jag rekommenderar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfilén med skinnsidan neråt i en ugnssäker form och pensla fisken med citronsaft.
  2. Blanda smält smör med vitlök , timjan, salt och peppar. Bred smöret över laxen. Skär laxköttet i ca 2 cm breda skivor, men skär inte ändå ner utan låt laxen hänga ihop i botten.
  3. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 20 min beroenda hur tjock laxbiten är.
  4. Servera med tomatsmör och svamprisotto och någon grönsak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.