Ett gott recept på lax, lätt att tillaga.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Putsa laxfilén fri från ben. Dra ut dem som sitter inne i köttet med tång. Dela filén i fyra bitar.
- Lägg bitarna med ryggsidan ner i en smord eldfast form. Gör ett snitt med en vass kniv längs med varje fiskbit, inte för djupt, så att det bildas en ficka. Fördela osten i fickan på laxbitarna. Pensla med olja och salta.
- Sätt in laxen i ugnen och baka 8-10 minuter. Längre tid om laxbitarna är tjocka.
- Koka sherryn med buljongtärningen tills hälften återstår. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare ett par minuter. Lägg i dillen. Häll såsen över laxen.
- Servera med potatis eller ris.
Publicerat den
21 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här var riktigt gott. Lätt att göra och fort gick det...Så tack för receptet../ Inger