Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett gott recept på lax, lätt att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Putsa laxfilén fri från ben. Dra ut dem som sitter inne i köttet med tång. Dela filén i fyra bitar.
  3. Lägg bitarna med ryggsidan ner i en smord eldfast form. Gör ett snitt med en vass kniv längs med varje fiskbit, inte för djupt, så att det bildas en ficka. Fördela osten i fickan på laxbitarna. Pensla med olja och salta.
  4. Sätt in laxen i ugnen och baka 8-10 minuter. Längre tid om laxbitarna är tjocka.
  5. Koka sherryn med buljongtärningen tills hälften återstår. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare ett par minuter. Lägg i dillen. Häll såsen över laxen.
  6. Servera med potatis eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 17 mars 2011

    Det här var riktigt gott. Lätt att göra och fort gick det...Så tack för receptet../ Inger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.