Varför inte bjuda på en saftig laxkotlett med en fantastisk basilikasås? Det är en lättlagad och underbart god fiskrätt.
Instruktioner
- Börja med basilikasåsen: Ta basilikabladen från stjälkarna. Mixa blad och olja i en mixer eller matberedare.
- Smält 1 msk matfett i en kastrull och vispa ner mjölet. Bryn redningen under omrörning ca en minut. Vispa ner fiskbuljongen lite i taget. Vispa kraftigt så att såsen blir jämn. Vispa sedan ner mjölken och sjud upp.
- Häll såsen i matberedaren eller mixern och mixa ihop med basilikan. Häll tillbaka såsen i kastrullen.
- Vik in de två lösa bitarna på laxen och bind ihop kotletterna med kökssnöre. Salta och peppra laxen på båda sidor. Hetta upp matfett och olivolja i en stekpanna. Lägg på laxkotletterna och stek 3-4 minuter på varje sida, beroende på tjocklek. Ta bort snöret.
- Värm upp såsen och smaka av med salt och peppar. Servera kotletter och sås tillsammans med pressad potatis.
Publicerat den
11 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar