Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med basilikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varför inte bjuda på en saftig laxkotlett med en fantastisk basilikasås? Det är en lättlagad och underbart god fiskrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med basilikasåsen: Ta basilikabladen från stjälkarna. Mixa blad och olja i en mixer eller matberedare.
  2. Smält 1 msk matfett i en kastrull och vispa ner mjölet. Bryn redningen under omrörning ca en minut. Vispa ner fiskbuljongen lite i taget. Vispa kraftigt så att såsen blir jämn. Vispa sedan ner mjölken och sjud upp.
  3. Häll såsen i matberedaren eller mixern och mixa ihop med basilikan. Häll tillbaka såsen i kastrullen.
  4. Vik in de två lösa bitarna på laxen och bind ihop kotletterna med kökssnöre. Salta och peppra laxen på båda sidor. Hetta upp matfett och olivolja i en stekpanna. Lägg på laxkotletterna och stek 3-4 minuter på varje sida, beroende på tjocklek. Ta bort snöret.
  5. Värm upp såsen och smaka av med salt och peppar. Servera kotletter och sås tillsammans med pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.