Färgsprakande rätt som känns fräsch och ger otroligt goda smakupplevelser! Laxen är fin på grillen också.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka färskpotatisen i saltat vatten. Ånga av och ställ åt sidan.
- Pressa den halva citronen och droppa saften över laxen. Pensla sedan med 1 msk olivolja. Salta och peppra.
Ställ in laxen i ugnen i 15-20 minuter.
- Plocka alla basilikablad. Spara några blad till dekorering och lägg resten i en hög bunke tillsammans med turkisk yoghurt och riven vitlök. Kör med stavmixer först till en slät sås och skumma den sen med mixern i ytan tills såsen är helt skummig. Salta och peppra efter smak.
- Riv skal av en citron och pressa saften. Blanda med 3 msk olivolja, dijonsenap, honung, salt och finhackad gräslök.
- Dela rädisorna på mitten, halvera sockerärterna på längden och skär tunna båtar av löken. Dela eventuellt de kokta, varma potatisarna. Blanda med citronetten.
- Servera laxen med den ljumma primörsalladen och basilikasås.
Publicerat den
5 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar