Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med basilikaskum och ljummen primörsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färgsprakande rätt som känns fräsch och ger otroligt goda smakupplevelser! Laxen är fin på grillen också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka färskpotatisen i saltat vatten. Ånga av och ställ åt sidan.
  3. Pressa den halva citronen och droppa saften över laxen. Pensla sedan med 1 msk olivolja. Salta och peppra. Ställ in laxen i ugnen i 15-20 minuter.
  4. Plocka alla basilikablad. Spara några blad till dekorering och lägg resten i en hög bunke tillsammans med turkisk yoghurt och riven vitlök. Kör med stavmixer först till en slät sås och skumma den sen med mixern i ytan tills såsen är helt skummig. Salta och peppra efter smak.
  5. Riv skal av en citron och pressa saften. Blanda med 3 msk olivolja, dijonsenap, honung, salt och finhackad gräslök.
  6. Dela rädisorna på mitten, halvera sockerärterna på längden och skär tunna båtar av löken. Dela eventuellt de kokta, varma potatisarna. Blanda med citronetten.
  7. Servera laxen med den ljumma primörsalladen och basilikasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.