Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Frukt är speciellt gott i maträtter som även innehåller hetta från chili. Len lax och tuggiga nötter okmpletterar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina laxfilén. Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka rödlöken, strimla aprikoserna. Blanda bulgur med lök, aprikoser och hackade nötter, citronjuice och 1 msk olja. Krydda med ½ krm salt och ½ krm peppar.
  2. Krydda laxen med chiliflakes och 1 krm salt. Stek den 2-3 minuter på varje sida i 1 msk olja i en stekpanna. Blanda bulgurblandningen med rucola och servera till laxen. Lägg en klick matyoghurt på.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jonaman 3 oktober 2010

    Mycket gott! Jag är ingen aprikosfantast, så jag bytte ut dem mot russin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.