Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med dill och purjo

 
Lax med dill och purjo Lax med dill och purjo
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ännu ett snabbt och enkelt fiskrecept till vardags. Servera med kall dillsås med lime Lägre ugnstemperatur är bra till portionsbitarna då blir de inte så torra eller överkokta, vilket lätt händer annars.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt till såsen och ställ kallt.
  2. Sätt ugnen på 120 grader. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form. Pressa över lite lime, salta och peppra. Överst dill och purjo. In i ugnen 20 minuter. Eller 200 grader och ca 13 minuter, men den blir saftigare på låg temperatur (här gillar vi inte torr lax).
  3. Servera gärna med pressad potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.