Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gott, uppskattat även av mina barn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skiva morötterna. Koka morötter och broccoli tills morötterna är något mjuka. (De ska inte koka sönder, utan ska behålla formen)
  2. Smörj en ugnsfast form, salta på smöret, lägg laxfilén (skinnet nedåt) i den ugnsfasta formen, pensla ovansidan med 1 msk grillolja, häll saften från 1 lime och klipp/bryt över dillen. Sätt in i ugnen 15 minuter, 175 graders värme.
  3. Blanda creme fraiche, grädde och chunky salsa.
  4. När laxen varit 15 minuter i ugnen, ta ur den och vänd på filéen, dra av skinnet. Pensla med 1 msk grillolja på den sidan skinnet suttit, alltså den sidan som är uppåt nu. Låt nu dillen vara kvar under filéen. Häll creme fraiche blandningen över filéen, in i ugen ytterligare 15-20 minuter.
  5. Bryn rödlök, purjo. När det är brynt tillsätt saften från en ½ citron. Häll av vattnet från morot/broccoli kokningen. Blanda sedan ned morötterna och broccolin i lökblandningen. Håll det varmt tills laxen är klar i ugnen.
  6. När laxen är klar, häll över grönsaksblandningen på laxen och servera med kokt potatis och citronklyftor för den som önskar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • TweetyPie 13 april 2008

    Jag och min man tyckte det var gott! Mina barn var inte lika sålda... men de kan vara lite knepiga med mat... Tyckte det var ett kul o lite annorlunda recept. Tack för det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.