Laxens fina smak kommer fram på ett härligt sätt när den grillas. Med doften av glödande träkol, koriander och rosépeppar, serverad med spåänstiga grönsakere, blir det en härlig sommarmåltid.
Instruktioner
- Lägg laxskivorna på ett fat. Blanda olivolja och salt i en liten skål. Krossa rosépeppar och koriander i en mortel och blanda med oljan. Pensla laxskivorna med oljan, vänd dem och pensla igen.
- Putsa grönsakerna. Dela blomkålen i små buketter och skär zucchinin först i skivor och sedan i kvartar. Skär rädiskorna i tjocka skivor eller kvartar.
- Koka upp matfett, vatten och buljongextrakt och håll spadet varmt. Grilla laxskivorna över träkolsglöd till fin färg på båda sidor, ca 10 minuter.
- Lägg grönsakerna i kokande spad och sjud dem 1-2 minuter under lock. De ska ha spänsten kvar.
- Häll av spadet och fördela grönsakerna på tallrikar. Lägg på laxskivorna och garnera med vattenkrasse och citronklyftor.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar