Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med krämig dill- och gurksås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna saftiga lax serveras med en lätt och krämig dill- och gurksås. En ljuvlig sommarrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tänd grillen eller sätt på ugnens grill. Klä en ugnsfast form med aluminiumfolie och spreja över lite olja. Lägg laxfiléerna i formen och pensla dem med citronsaft och krydda med svartpeppar. Grilla sex-åtta minuter tills laxen är färdig. Var försiktig så att den inte blir övergrillad, då kan den bli torr.
  2. Blanda lite av matlagningsgrädden och majsenan i en liten skål. Häll resten av grädden i en liten kastrull och vispa ner majsenablandningen. Tillsätt dill, vinäger och gurktärningar. Hetta upp blandningen under omrörning tills såsen tjocknar.
  3. Lägg över fisken på varma tallrikar när den är färdig. Vispa ner ev sky från fisken i såsen. Smaka av såsen med salt och peppar och skeda den över laxen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.