Denna saftiga lax serveras med en lätt och krämig dill- och gurksås. En ljuvlig sommarrätt.
Instruktioner
- Tänd grillen eller sätt på ugnens grill. Klä en ugnsfast form med aluminiumfolie och spreja över lite olja. Lägg laxfiléerna i formen och pensla dem med citronsaft och krydda med svartpeppar. Grilla sex-åtta minuter tills laxen är färdig. Var försiktig så att den inte blir övergrillad, då kan den bli torr.
- Blanda lite av matlagningsgrädden och majsenan i en liten skål. Häll resten av grädden i en liten kastrull och vispa ner majsenablandningen. Tillsätt dill, vinäger och gurktärningar. Hetta upp blandningen under omrörning tills såsen tjocknar.
- Lägg över fisken på varma tallrikar när den är färdig. Vispa ner ev sky från fisken i såsen. Smaka av såsen med salt och peppar och skeda den över laxen.
Publicerat den
15 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar