Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med limesås och rotfrukter i ugn

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En bra fiskrätt för 2 personer

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop en sås av smetana/yoghurt/crème fraiche, lime, honung, cayennepeppar och lite salt. Ställ kallt i kylskåp medan du gör resten. Skär rotsakerna i stänger (ca 2 cm tjocka) och gnid med olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Baka i ugn i 25-30 min. Känn efter med sticka att rotsakerna är mjuka. Krydda laxen med citronpeppar och rosmarin efter smak och låt den stå med i ugnen 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.