Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med lingonsås Lax med lingonsås
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabbt, enkelt och gott

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form. Blanda grädde, fond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera lax och såsen med ex. pressad potatis och haricots verts

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • miramamman 15 mars 2009

    Mums så gott.

  • farmoringer 14 oktober 2009

    Det här blev gott. Kändes lite ovanligt till laxen med lingon och viltfonden. Men som sagt. Blev rätt smak i munnen..

  • teragram 28 november 2009

    Jätte gott, en spänndande smak i munnen!

  • Tesson 11 maj 2010

    Väldigt gott!

  • Cindroses 13 februari 2012

    Jättegott! Jag gör dubbel sats av såsen och har även i maizenaredning så den blir lite tjockare. 5 poäng :)

  • basick 30 juni 2012

    Jättegod och enkel sås. Kan även användas till kött, typ fläskfilé

  • angeliccca 25 februari 2013

    Denna får en 5:a, fantastiskt god! Hela familjen älskade denna så den kommer att göras många många gånger Jag rekommenderar dock att göra en dubbel sats av såsen!!

  • evaullabritt 26 augusti 2014

    Intressant smaksättning, men jag äter LCHF och valde frysta lingon, torkade trattkantareller och fullfet grädde. Det blev jättegott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.