Laktosfri: använd laktosfri gräddfil
Glutenfri: använd inte brödkrutonger eller gör egna.
Mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot sour supreme
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 C.
- Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Skölj och skiva champinjonerna. Häll av och skölj linserna.
- Blanda apelsiner, rödlök, champinjoner och linser, smaka av med salt, peppar, 4 msk av olivoljan och 1 msk citronsaft.
- Bryn laxfiléerna i 1 msk av olivoljan i en stekpanna på dryg medelvärme. Krydda med salt och peppar. Sätt in laxen i mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 56 C.
- Lägg upp sallad på tallrikar, fördela apelsinblandningen ovanpå salladen. Dela och ta ur kärnan ur avokadon. Gröp ur den med sked och lägg på salladen. Lägg till sist på laxen.
- Servera med krutonger eller bakad potatis och gräddfil.
Publicerat den
5 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar