Laxen blir saftig och fin när den efterbakas på låg värme i ugnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Stek laxen knaprig på skinnsidan i olivolja. Salta och peppra. Lägg laxen på ett ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter tills innertemperaturen är 50 grader.
- Sötpotatiskräm: Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Koka sötpotatis och vitlök mjuk i saltat vatten. Låt rinna av ordentligt. Mixa slät med mixerstav tillsammans med ingefära, pressad lime och creme fraiche. Smaka av med salt.
- Skär paksoien i fjärdedelar. Stek dem gyllenbruna i olivolja ca 2 min per sida. Kärna ur och strimla chilin och tillsätt när paksoien är färdig. Smaka av med salt.
- Fördela sötpotatiskrämen på tallrikar. Lägg på lax, paksoi och toppa med cashewnötter och korriander. Ringla över ostronsåsen.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar