Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med pankotäcke, broccoli och ingefärssmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvlig laxrätt med crunch och asiatisk kryddning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda sesamfrön, panko och 3 msk olja i en skål. Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Fördela sesamtoppingen över laxen.
  3. Skär broccolin i buketter. Skala eventuellt stammen om den är grov och skär i mindre bitar. Blanda med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Fördela broccolin i formen runt laxen. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter, tills fisken är klar och broccolin börjar bli mjuk och få lite färg.
  5. Ingefärssmör: Blanda smör, ingefära, limeskal, vitlök och 1 krm salt.
  6. Ta ut laxen och klicka smöret över broccolin. Servera gärna med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.