Ljuvlig laxrätt med crunch och asiatisk kryddning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda sesamfrön, panko och 3 msk olja i en skål. Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Fördela sesamtoppingen över laxen.
- Skär broccolin i buketter. Skala eventuellt stammen om den är grov och skär i mindre bitar. Blanda med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Fördela broccolin i formen runt laxen. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter, tills fisken är klar och broccolin börjar bli mjuk och få lite färg.
- Ingefärssmör:
Blanda smör, ingefära, limeskal, vitlök och 1 krm salt.
- Ta ut laxen och klicka smöret över broccolin. Servera gärna med kokt ris.
Publicerat den
3 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar