Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med potatis- och fänkålsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig lax med ljuvligt god gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva potatisen. Strimla fänkålen och schalottenlöken. Pressa vitlöksklyftan. Blanda potatis, fänkål, lök, vitlök och salt i en ugnsfast form. Slå på vin och grädde. Rör om och sätt in i ugnen ca 45 minuter. Täck gratängen med aluminiumfolie de sista 20 minuterna.
  3. Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra runtom. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken 6-8 minuter.
  4. Blanda dill, rom och citronskal till en liten sallad. Toppa laxen med salladen och servera med potatis- och fänkålsgratängen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.