Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med rödbetor och parmesan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Älskar den här rätten! Få ingredienser men jättegott. Jag använder aldrig recept när jag lagar mat så allt blir på "en höft" . Ibland byter jag ut rödbetorna, pinjenötterna och ruccola mot andra rotfrukter, solrosfrön och mangoldblad. Det är också supergott! Man kan ugnsrosta rotfrukterna också! Då är palsternacka, jordärtskocka och kålrot gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de nästan är mjuka. Skala med händerna under rinnande vatten och dela rödbetorna i bitar. Hit kan du förbereda.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxbitar på ett smort, ugnssäkert fat. Peppra lätt och hyvla över parmesan. Ställ in i ugnen. Hetta upp rödbetorna i stekpannan med lite smör. Stek tills laxen är klar.
  3. Lägg rödbetorna på en tallrik, en bit lax ovanpå och en näve ruccola. Hyvla över parmesan och droppa över lite balsamvinäger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.