Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med rostade grönsaker

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Fritt efter ett recept från Arla. Originalet innehöll sardeller och zucchini. Mycket lätt att göra och får fin, len smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form, ca 25x30 cm.
  2. Klicka smör över grönsakerna. Stek dem i nedre delen av ugnen ca 20 min.
  3. Lägg laxen ovanpå grönsakerna. Salta och peppra. Stek i ytterligare ca 10 minuter.
  4. Ta ut fatet och klicka crème fraiche över laxen. Stek ytterligare 5-10 minuter i ugnen.
  5. Paprikan förlorar sin starka smak i ugnen och resultatet blir en len, fin kräm tillsammans med en saftig lax.
  6. Servera med jasminris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PinkLadie 27 augusti 2008

    Hyfsat gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.