Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med rotsaksröra i vinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Riktigt god fiskrätt som man kan äta till vardags eller fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rotsakerna. Använd sedan en matberedare eller ett rivjärn och riv morötter, palsternackor och rotselleri. Hacka purjolöken fint.
  2. Ta fram en kastrull och häll i lite olja och låt den bli varm. Häll i alla rotsaker och låt fräsa ett par minuter under omrörning. Smula över buljongtärningen och häll över vinet. Låt koka en liten stund så att vinet kokar in i grönsakerna, ca 5-10 min.
  3. Häll på crème fraichen och rör om. Sänk värmen. Låt puttra några minuter. Sänk värmen till lägsta och invänta att laxen blir färdig .
  4. Under tiden du kokar rotsakerna i såsen steker du laxen i olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills den är genomstekt. Salta lite grann. (Om du tar tjockare filébitar eller kotletter så tar det lite längre tid, ca 10-15 min. Har du glaslock på stekpannan går det lite fortare.)
  5. Vid servering: Strö över rökt salt på fisken. Rökt salt är inte nödvändigt men lite som pricken över i. Garnera gärna med en kvist färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.